Stranačke aktivnosti     | 13.04.2021. 09:44 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte (DF)

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

U Unsko-sanskom kantonu imenovano novo Kantonalno povjereništvo Demokratske fronte

Dana 25.03.2021. godine, u skladu sa aktom o reorganizaciji stranačkih organa, Predsjedništvo Demokratske fronte Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o raspuštanju Kantonalnog odbora Demokratske fronte Unsko – sanskog kantona. Također, donesena je Odluka o imenovanju predsjedavajućeg i članova Kantonalnog povjereništva Demokratske fronte Unsko – sanskog kantona na čelu sa predsjedavajućim Denisom Huskićem iz Bihaća.

Na ovakav način Predsjedništvo stranke na čelu sa gospodinom Željkom Komšićem odlučno je u namjeri da se isfiltrira sve sto je toksično, da stranka ojača sa iskrenim i bezuvjetnim članovima, članstvo ujedini, da se odluke donose centralizovano, a sve u cilju da Demokratska fronta kao stranka koja baštini ideju o jedinstvenoj i građanskoj Bosni i Hercegovini bude odlučujući čimbenik u donošenju odluka i upravljanju državom. Evidentno je da su Demokratskoj fronti podršku pružili novi ljudi koji su prateći i dobro poznavajući utopijsku političku scenu na USK bili samo nijemi promatrači, a koji će za razliku od uobičajenog pokrenuti novi trend neoportunističkog djelovanja.

Kantonalno povjereništvo kao legitimni organ će u narednom periodu sprovesti nadopunu u kantonalnoj organizaciji i reorganizaciju u općinskim, odnosno gradskim organizacijama Demokratske fronte.  Demokratska fronta će na Unsko – sanskom kantonu i u buduće biti bitan čimbenik u odlučivanju i upravljanju kantonom, a sve u cilju da se građanima pruži bolji život i da se ispune ciljevi koji su utemeljeni u Statutu  koje baštinimo, na čelu sa gospodinom Željkom Komšićem.

DEMOKRATSKA FRONTA

UNSKO-SANSKOG KANTONA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana