Bosna i Hercegovina     | 13.04.2021. 13:44 |

Općina Centar stipendira 550 srednjoškolaca i studenata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - Općina Centar u Sarajevu stipendira 550 srednjoškolaca i studenata s njenog područja, saopćeno je iz kabineta općinskog načelnika.

Na oglasnoj ploči Općine Centar danas je postavljena lista s imenima dobitnika općinske stipendije koja nosi naziv po uvaženom prof. dr. Huseinu Kulenoviću, navedeno je također.

Za školsku 2020/2021. godinu, stipendirat će 550 mladih od kojih su 303 srednjoškolci i 247 studenti.

U ovogodišnjem općinskom budžetu, za tu namjenu je obezbijeđeno 493.800 KM.

Od navedenog ukupnog broja stipendista, 136 srednjoškolaca s prosjekom ocjena 5 dobijat će po 90 KM mjesečno, dok će 167 srednjoškolaca s 4 i više dobijati po 70 KM mjesečno stipendije.

I među studentima dobitnicima stipendija su dvije kategorije, od njih je 75 s prosjekom ocjena od 9.5 i više, a njima će biti isplaćivano po 110 KM mjesečno, dok će za 172 studenta sa najmanjim prosjekom ocjena 8 biti isplaćivano po 100 KM mjesečno.

Stipendije koje dodjeljuje Općina Centar obuhvata period od deset mjeseci školske godine, od septembra 2020. godine do juna 2021. godine.

Javni poziv za dodjelu stipendije "Prof. dr. Husein Kulenović" je objavljen 26. oktobra 2020. godine u dnevnim listovima i na web stranici Općine Centar, dok je preliminarna lista dobitnika stipendija bila objavljena  11. marta 2021. godine na općinskoj web stranici.

Zbog Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH, lista dobitnika općinske stipendije će biti postavljena samo na oglasnoj ploči u Općini Centar (Mis Irbina 1), dok sve potrebne informacije zainteresirani mogu dobiti putem mail adresa: elma.sultanic@centar.ba; samira.dzihanic@centar.ba ili putem kontakt telefona: 033/562-473.

Termini za potpisivanje ugovora s dobitnicima općinske stipendije će biti oglašeni na web-stranici Općine Centar: www.centar.ba, te putem društvenih mreža.

Prilikom potpisivanja ugovora, bit će poštovane epidemiološke mjere. Ukoliko neko od stipendista propusti prvi termin za potpisivanje ugovora, o novom terminu bit će obaviješteni telefonom od nadležne općinske službe.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana