Bosna i Hercegovina     | 13.04.2021. 13:29 |

Za obnovu stolarije i uređenje dvorišta vrtića Makovi izdvojeno 31.549 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - U namjeri da se poboljšaju uslovi u odgojno-obrazovnim ustanovama koje pohađaju najmlađi sugrađani, Općina Centar Sarajevo je u budžetu za ovu godinu izdvojila 31.549 KM koje su planirane za zamjenu stolarije i sanaciju dvorišta u vrtiću Makovi. 

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je odmah nakon preuzimanja dužnosti posjetio navedeni vrtić gdje su roditelji i uposleni upoznali predstavnike Općine sa problemima sa kojima se susreću.

Kao najveći nedostaci okarakterisani su dotrajala stolarija, te dvorište koje nije u potpunosti prilagođeno najmlađem uzrastu.

Madić je tada obećao da će Općina, u skladu s mogućnostima, planirati i izdvojiti sredstva za rješavanje problema i unapređenje uslova boravka djece.

- Namjera općinske administracije je da pomognemo u postavljanju što boljih uslova predškolskog obrazovanja koje je prva stepenica našim mališanima kroz njihov život i stoga nam je jako važno da pomognemo u zdravom razvoju. Svjesni smo da naša općina, kao jedinica lokalne samouprave, nema direktne nadležnosti nad predškolskim obrazovanjem, ali smo uvijek spremni pomoći - naglasio je Mandić, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!