Korona virus

U Mostaru dosad cijepljeno oko 800 osoba, očekuje se kinesko cjepivo (VIDEO)

Tekst: Ivana Banovic, Foto FENA/Mario Obrdalj

MOSTAR, 13. travnja (FENA) - U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u utorak je nastavljeno masovno cijepljenje građana protiv koronavirusa, a do sada je cijepljeno gotovo 800 osoba.

Masovno cijepljenje Mostaraca počelo je u prošli četvrtak, a trenutno se cijepe osobe starije od 60 godina i kronični bolesnici, kazala je Feni vršiteljica dužnosti ravnateljice mostarskog Doma zdravlja Kristina Bevanda.  

 - Danas smo završili s cijepljenjem AstraZenecom, tj. potrošili smo sve doze tog cjepiva iz ranije pošiljke - ocijenila je Bevanda i dodala da tijekom dana očekuju isporuku kineskih cjepiva iz donacije Republike Turske.

Naglasila je da će, kako im budu pristizala cjepiva, pojačavati svoje kapacitete i produžavati radno vrijeme cijepljenja.

Pritom je ponovila kako je s određenim zaostacima, u Mostaru završeno cijepljenje zdravstvenih radnika i osoba po staračkim domovima.

Nakon cijepljenja osoba starijih od 60 godina i kroničnih bolesnika prelazi se na iduću skupinu prioriteta.

- Tada ćemo imati slobodu da pozivamo sve osobe koje žele da se cijepe, bez obzira na godine - ustvrdila je Bevanda.

Navela je kako, ipak, nije zadovoljna dinamikom cijepljenja.

- Nismo zadovoljni dinamikom, no to ne ovisi o nama već o broju pristiglih doza s kojima trenutno raspolažemo - kazala je Bevanda te zaključila da je zainteresiranost građana za cijepljenje jako dobra i da Mostarci nisu bili previše skeptični oko cjepiva AstraZeneca s obzirom na žustre polemike koje se vode oko tog cjepiva. 

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

(FENA) I.B.