Bosna i Hercegovina     | 14.04.2021. 09:22 |

EPuBiH uputio saučešće povodom smrti bivšeg ambasadora u BiH Milana Lakića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. aprila (FENA) - Povodom smrti bivšeg ambasadora Crne Gore u BiH Milana Lakića, Evropski pokret u BiH uputio je izraze saučešća porodici i prijateljima Lakića, Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore i Ambasadi Crne Gore u BiH. 

- Tužna srca smo u BiH primili vijest o smrti ambasadora Milana Lakića, sa kojim smo dugi niz godina imali plodonosnu i uspješnu suradnju, koja je bila usmjerena ka unapređenju bileteralnih odnosa naših država i u interesu naših naroda i građana. 

Tokom jednog od takvih susreta, Evropski pokret u BiH je, na prijedlog našeg potpredsjednika Dine Čolića, tadašnjeg savjetnika gradonačelnika Gračanice, začeo ideju o pobratimljenju naša dva grada, što je ambasador Lakić istog časa podržao. Već nakon nekoliko mjeseci, Pljevlja iz Crne Gore i Gračanica su se pobratimili i postali 'gradovi partneri', što traje do danas, kao jedan od najboljih primjera korektnog i aktivnog partnerstva u Bosni i Hercegovini, kao dokaz suradnje naših lokalnih zajednica, naših država i naših naroda - poručili su iz Evropskog pokreta u BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta