Bosna i Hercegovina     | 14.04.2021. 11:52 |

Skupština KS 27. aprila o Prijedlogu zakona o podršci povratnicima u Srebrenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. aprila (FENA) - Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, koja će biti održana 27. aprila ove godine, bit će razmatran Prijedlog zakona o podršci povratnicima u Srebrenicu, kao i Nacrt zakona o sprečavanju nepotizma i stranačkog zapošljavanja u organima javnog sektora u KS.

Kolegij Skupštine KS danas je na sjednici predložio da na dnevnom redu sjednice bude i Informacija o epidemiološkoj situaciji, kao i izvještaji o radu Odbora za žalbe javnosti za 2020. godinu, o stanju u oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom za 2020. godinu.

Pred zastupnicima će biti i Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja KS, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom Fonda KS za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca, poginulih civila, žrtava rata “Ikre” za 2021. godinu.

Iz Službe za protokol i press KS-a podsjećaju da će tematska sjednica Skupštine KS posvećena sigurnosnoj situaciji biti održana 28. aprila ove godine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo