Bosna i Hercegovina     | 15.04.2021. 08:51 |

Bašić-Huskić: Herojsku priču o Armiji RBiH treba pričati svaki dan

FENA Saopćenje

ZENICA, 15. aprila (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić čestitali su 15. april, Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine pripadnicima jedinica ARBiH, ratnim veteranima, porodicama šehida i poginulih boraca te ratnim vojnim invalidima.

Bašić i Huskić ističu da je Armija RBiH priča o herojskom otporu agresiji i borbi naših najvećih sinova za suverenitet i nezavisnost domovine BiH.

-Na ovaj dan odajemo dužnu počast pripadnicima Armije, posebno onima koji su u toj hrabroj borbi dali ono najvrednije, život. Herojsku priču o Armiji RBiH treba pričati svaki dan, a danas je naš zadatak, odgovornost i obaveza da ne zaboravljamo uspjehe i podvige koje su ostvarile njene proslavljene jedinice - navodi se u čestitki.

Ističu da je briga o branilačkoj populaciji trajna obaveza Vlade i Skupštine ZDK, ne samo u smislu provedbe ostvarenih prava, nego i unapređenja sveukupnog statusa.

-Armija RBiH osnovana je 15. aprila 1992. godine od jedinica Teritorijalne obrane BiH i organizovanih dobrovoljaca, kao odgovor na agresiju na Republiku BiH. Pod zastavom Armije borili su se pripadnici svih bh. naroda – podsjećaju iz Pres-službe ZDK.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana