Bosna i Hercegovina     | 15.04.2021. 10:24 |

Podžić čestitao godišnjice formiranja 2. pješadijskog puka OSBiH i Armije RBiH

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić uputio je danas čestitku u povodu obilježavanja 16. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH (OSBiH) i 29. godišnjice formiranja i Dana Armije RBiH.

- Čestitam 29. godišnjicu osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine i 16. godišnjicu 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH.

Petnaestog aprila obilježavamo Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Prije 29 godina, Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku kojom je stvorena oružana sila, koja je odbranila suverenitet i teritorijalni integritet BiH i koja je osigurala uslove za stvaranje mira i kasnije, za proces euroatlantskih integracija BiH.

Tekovine te herojske borbe baštine pripadnici 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OSBiH koji svojim aktivnostima čuvaju i njeguju tradiciju ARBiH i koji su prepoznatljivi u strukturi OSBiH i uvijek na usluzi građanima i institucijama BiH.

Svima njima, kao i porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine, svim građanima koji Bosnu i Hercegovinu osjećaju kao svoju domovinu, još jednom čestitam ovaj značajan datum - kaže se u čestitki ministra Podžića, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'