Bosna i Hercegovina     | 15.04.2021. 11:59 |

Čović i saudijski ambasador o poboljšanju saradnje BiH i Saudijske Arabije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović danas je u Sarajevu primio u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osamaha Dakhela R. Alahmadija.

Tom prilikom istaknuta je želja za kontinuiranim poboljšanjem buduće suradnje između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije, osobito u području turizma, investiranja, te rasta i razvoja.

Također, dužnosnici su razgovarali o suradnji i odnosima između dviju država, o borbi s virusom korona (COVID-19), ali i o društveno-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Čović je komentirao aktualnu situaciju u BiH, te istaknuo kao prioritetne izmjene Izbornog zakona BiH, kojima će se, kako je ocijenio, otkloniti postojeća diskriminacija, te osigurati potpuna jednakopravnost konstitutivnih naroda kao i svih drugih koji se ne izjašnjavaju pripadnicima jednoga od tri konstitutivna naroda u BiH.

Kazao je kako je to nužno i za unutarnju stabilizaciju, ali i za sljedeći iskorak na europskom putu, koji je opredijeljenost žitelja BiH, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'