Regija     | 15.04.2021. 13:11 |

Vučić: Ne znam za ideju o mirnom razlazu BiH, ne osuđujem i ne hvalim

FENA Agencije

BEOGRAD, 15. travnja (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije vidio, niti zna za ikakvu inicijativu o „mirnom razlazu BiH“.

Odgovarajući na pitanje u svezi navodnog prijedloga slovenskog premijera Janeza Janše o mirnom razlazu BiH naveo da s obzirom da ne zna ni za kakav dokument nije spreman da nešto što nije vidio osuđuje ili hvali, javlja Tanjug.

Odnos Srbije prema Bosni i Hercegovini, kako je naveo, je poštivanje integriteta BiH, ali i suverenitet tamo gdje postoji institucionalni suverenitet i institucionalni suverenitet entiteta.

-Nikada nismo dijelili integritet BiH, istakao je Vučić i dodao da Srbiju interesira ekonomski razvoj, napredak, da pomogne srpskom narodu, ali i svim drugim narodima.

Iako se, kaže, s Miloradom Dodikom ne slaže o svim pitanjima, uvijek će razgovarati i razumjeti što je to što Dodik hoće reći kada je riječ o situaciji u Bosni i Hercegovini i da bez obzira na to rade zajedno po drugim pitanjima.

-Saslušat ću svaki put, čut ću i reći ću što mislim. S velikim oprezom sve to gledam i velikim strahom zato što znam kolika je cijena mira, koliko nam je važna stabilnost i znam koliko nam je važno da gledamo kako nam ekonomija napredaju, a ne da ulazimo u dodatna politička trvenja i sukobe", kazao je predsjednik Srbije novinarima prilikom uručenja donacije cjepiva protiv koronavirusa predsjedatelju Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Primjećujući da bez obzira što se ne zna je li takav dokument doista i postoji, Vučić je upitao zašto su se članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović sjetili da postave pitanje u svezi toga tek 45 dana nakon održanog sastanka sa slovenskim, predsjednikom Borutom Pahorom.

-Što su čekali 40 dana, nakon 45 dana su se sjetili, kazao je Vučić.

Dodik je kazao da nije vidio nikakav dokument o mirnom razlazu u BiH, ali da je fasciniran "galamom" koja se digla jer je to netko spomenuo.

-Nisam vidio nikakav dokument, ali je impresivno kolika se galama digla samo jer je neko spomenuo priču o mirnom razlazu. To je li mirno ili će biti nasilno ne ovisi od nas, već od Amerikanaca. Važno je što oni kažu, jer ako kažu da nema rata, onda naravno da nema. Oni neka osiguraju mir. Ja sam protiv rata i neću ratovati i ne želim srpski narod dovesti u tu poziciju, kazao je Dodik.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'