Bosna i Hercegovina     | 15.04.2021. 13:43 |

Čelnici i zastupnici Skupštine KS čestitali 15. april, Dan Armije RBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, dopredsjedavajući Danijela Kristić, Smiljana Viteškić i Vibor Handžić, te zastupnici u Skupštini KS, uputili su čestitku svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine povodom obilježavanja 29. godišnjice njenog formiranja.

- Armija Republike Bosne i Hercegovine stvarana je u vihoru rata u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta ne dugo poslije međunarodnog priznanja naše domovine. Pred njom je tada bila najvažnija zadaća, odbrana i borba ne samo protiv mnogostruko brojnijeg i jačeg neprijatelja, nego i borba za očuvanje i opstanak ideje Bosne i Hercegovine, kao države različitih naroda i religija - stoji u čestitki.

Dalje navode da je Armija RBiH okupila u svoje redove najbolje sinove, hrabre borce koji su u rovovima učili najteže lekcije preživljavanja i suprotstavljanja daleko nadmoćnijoj neprijateljskoj vojsci.

- Od nje će u četiri godine surovog ratovanja izrasti respektabilna vojna snaga koja svim patriotama uvijek može biti za ponos i čast. Armija koja izraste u takvim prilikama trajno ostaje simbol otpora. U njenim redovima su se borili naši sinovi, kćeri, očevi, braća, za opstanak svojih domova i gradova. Armija izrasla iz naroda ostaje uvijek uz svoj narod. Mnogi od njih više nisu među nama, a sjećanje i na njih i briga o njihovim porodicama i najbližim ostaje naša trajna dužnost. Heroje niko nikada ne smije zaboraviti - rečeno je u čestitki.

Dodaju da danas, gotovo trideset godina poslije, odbrana Bosne i Hercegovine i dalje traje.

- Odloženo je oružje, ali borba naša za cjelovitu državu i dostojanstven život u njoj nije završena. Zato mi ostajemo da nastavimo gdje su oni stali i zbog onih koji nisu sa nama i zbog naše djece koja imaju samo jednu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Uz sjećanje i na ponos, svim pripadnicima Armije RBiH želimo sretan njihov dan, 15. april, Dan Armije RBiH - poručili su čelnici i zastupnici Skupštine KS.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo