Bosna i Hercegovina     | 15.04.2021. 13:32 |

U Zenici odavanjem počasti braniteljima obilježen Dan Armije RBiH (VIDEO)

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. aprila (FENA) – Delegacija 2. pješadijskog rendžerskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, zajedno s delegacijama Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Temeljnih boračkih organizacija ZDK-a, položila je povodom 15. aprila – Dana Armije Republike BiH cvijeće na Spomen-obilježje Kameni spavač u Zenici te odala počast poginulim borcima u proteklom Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.-1995. godine.

Dan Armije RBiH - 15. april, ujedno je i Dan osnivanja 2. pješadijskog rendžerskog puka OSBiH, čiji su pripadnici stacionirani u Zenici.

-Ovo je jedan od najznačajnijih datuma bosanskohercegovačke historije, a možda jedan od najznačajnijih datuma bh. vojne historije. To je trenutak kada su se patriotske snage BiH organizirale da se odupru sramnoj agresiji, koja je uslijedila nakon međunarodnog priznanja RBiH, a današnje BiH - kazao je ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković.

On je izrazio zabrinutost i strah zbog trenutnog stanja te "nasrtaja na teritorijalni integritet, suverenitet i političku nezavisnost BiH“.

-Svakodnevno, kroz medije, dobijamo informacije koje idu u tom pravcu - zahtjeva za mirno razdruživanje, na bilo koji mogući način, gdje se narušavaju integritet i suverenitet BiH. Na drugoj strani imamo slabljenje OSBiH, a vidimo da se i komšije i susjedi naoružavaju i postaju regionalne sile - upozorio je ministar Čolaković.

Podvukao je da nama u BiH preostaje da čuvamo temelje i granice BiH, da se brinemo za pripadnike boračke populacije, koji su dali svoje najbolje godine, ratne vojne invalide, koji su dali svoje djelove tijela i za porodice šehida, koje su dale svoje najmilije za odbranu BiH.  

Pogledajte https://fena.ba/video/5717

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1bMmJWc6bvIpsYJL5-Q0YI-_RskafZu_q?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'