Sport     | 15.04.2021. 14:41 |

Slišković: Nadam se da ću pobjednički mentalitet prenijeti na igrače (VIDEO)

FENA Almir Razić

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Upravni odbor FK Željezničar za novog šefa stručnog štaba imenovao je Blaža Sliškovića koji je već danas stigao na Grbavicu i održao sastanak s ekipom.

Slišković je izjavio da je FK Željezničar klub koji mora igrati u Evropi i da će sa igračkim kadrom koji ima potencijal i kvalitet, to pokušati uraditi.

- U ovih preostalih osam kola pokušat ću da izvučem maksimalno od igrača, jer nisam došao u FK Željezničar da provedem bez ambicija, nego da pokrenem ovu ekipu, da pokrenem ove igrače koji nisu zaboravili igrati nogomet - kazao je Slišković.

Naglašava da očigledno nekih problema ima i da će probleme rješavati u hodu iz utakmice u utakmicu, igrajući što kvalitetnije.

Željezničar je trenutno sedmi na tebeli, sa zaostatkom od 13 bodova za prvoplasiranim Sarajevom.

-Objektivno kad pogledamo tabelu, teško će biti ostvariti izbor za Evropu, ali nismo bez šansi. Trebamo vjerovati u sebe, u svoju kvalitetu i ja sam taj prvi koji te mogućnosti i taj motivacioni dio moram da podignem na visok nivo kako bi sami igrači shvatili da mogu - rekao Slišković.

Narednu utakmicu FK Željezničar igra u Bijeljini sa FK Radnikom, gdje se Slišković nada kvalitetnoj utakmici i pobjedi, jer kao trener uvijek ide na pobjedu.

-Nadam se da ću pobjednički mentalitet koji posjedujem prenijeti na igrače i da ćemo u ovom kratkom roku ostvariti taj rezultati, taj cilj izlaska u Evropu - istakao je.

Blaž Slišković je rođen 30. maja 1959. godine u Mostaru. Veoma uspješnu fudbalsku karijeru počeo je mostarskom Veležu, a potom je igrao za Hajduk, Marseille, Pescaru, Lens, Mulhouse, Rennes, Dragovoljac i Zrinjski. Nosio je dresove reprezentacija Jugoslavije i Bosne i Hercegovine.

Trenersku karijeru počeo je u Hrvatskom Dragovoljcu, a zatim je vodio Zrinjski i Brotnjo. Od 2002. do 2006. godine bio je selektor reprezentacije BiH. Kao šef struke vodio je Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Al-Ansar, kineski QD Jonoon, Široki Brijeg, a posljednji angažman je imao u Hong Kongu vodeći Kitchee. Dva puta je osvajao Premijer ligu BiH.

Pogledajte https://fena.ba/video/5721

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1xJoM5aIId4YrgK_fIIWBQ6hOLFb3zGtx?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!