Ekonomija     | 15.04.2021. 14:45 |

Vlada FBiH - Za razvoj ruralnih preduzeća i poljoprivrede sedam miliona eura  

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Vlada Federacije BiH je prihvatila zaduženje Federacije BiH po Sporazumu o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), u iznosu do 7.062.200 eura, od ukupno odobrenih 11.787.000 eura za BiH.

Sredstva su namijenjena za finansiranje Projekta razvoja ruralnih preduzeća i poljoprivrede, čiji je cilj dizajniran kao dugoročna intervencija, koncentrirana na podsektore voća, povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja i šumskih plodova, pčelarstva i proizvodnje meda, te u mljekarskom sektoru, u kojima postoje najbolje prilike da se utiče na smanjenje ruralnog siromaštva i povećanje ekonomskog rasta.

Rok otplate kredita je 18 godina, uz trogodišnji grace period i bez kamate. U periodu provedbe ovog projekta je u budžetu FBiH potrebno osigurati dodatna sredstva od 2.530.000 eura.

Ocijenjeno je da su za Federaciju BiH prihvatljivi Sporazum o finansiranju projekta između BiH i IFAD-a, te Nacrt supsidijarnog sporazuma između BiH i FBiH, za čije je potpisivanje ovlaštena federalna ministrica finansija, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta