Bosna i Hercegovina     | 15.04.2021. 15:31 |

Ramić podržao infrastrukturne projekte u Drvaru i Grahovu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba izbjeglica Edin Ramić održao je sastanak sa načelnicom opštine Drvar Dušicom Runić, načelnikom opštine Grahovo Urošem Đuranom, te predstavnicima povratnika Srba u Posavinu općinskim vijećnikom Damirom Ivetićem i sveštenikom Miroslavom Draškom.

- Dogovorili smo nastavak saradnje sa opštinom Drvar u pogledu sanacije krovova na stambenim zgradama, izgradnji zaštitne ograde oko OŠ “Drvar”, te ćemo nastaviti podršku u stipendiranju studenata i nevladinih organizacija koje svoje programske ciljeve realiziraju u ovim opštinama – kazao je Ramić

Govoreći o opštini Grahovo definisani su prioriteti oko infrastrukturnih projekata, posebno kada se tiče sanacije vodovoda u naseljima Uništa i Obljaj.

- Iskazana je potreba za opremanjem fiskulturne sale u Grahovu, tako da će naše aktivnosti u ovoj godini biti fokusirane na izgradnju navedenih projekata i već spomenuta podrška studentima i civilnom sektoru - istakao je Ramić

Također, potpisani su ugovori o podršci SPC-u i Srpskom građanskom druženju "Posavina" iz Odžaka

Sa predstavnicima Srpskog građanskog udruženja "Posavina" razgovarano je o temi podrške povratnicima u Posavinu. Ministar Ramić, predsjednik Udruženja Ivetić Damir potpisali su ugovor za potrebe izgradnje društvenog doma u mjesnoj zajednici Novi Grad, dok je sa sveštenikom Miroslavom Draškom potpisan ugovor o rekonstrukciji Parohijskog doma u Novom Gradu, opština Odžak, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba izbjeglica. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta