Ekonomija     | 15.04.2021. 16:06 |

Potpisan Memorandum za poboljšanje usluga elektronske uprave za građane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i direktorica kompanije Oracle BH Snježana Vidović potpisali su danas Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i te kompanije.

Ministar Mitrović je iskazao spremnost da Ministarstvo kojim rukovodi u saradnji s kompanijom Oracle radi na poboljšanju elektronskog poslovanja Vijeća ministara BiH i usluga elektronske uprave za građane.

- Kompanija Oracle, kao globalni lider IT industrije, svojim iskustvima može doprinijeti boljem upravljanju i razvoju digitalnih servisa u institucijama Vijeća ministara BiH, zbog čega smo se odlučili na ovakav iskorak - istakao je ministar Mitrović.

Direktorica Vidović izrazila je veliko zadovoljstvo što je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH izabralo upravo Oracle kao partnera u svojim nastojanjima da kreira dinamičnu i modernu IT infrastrukturu za javni sektor u Bosni i Hercegovini, naglašavajući da je kompanija globalni lider u sigurnoj cloud infrastrukturi, aplikacijama i softveru za baze podataka.

Potpisivanjem Memoranduma Oracle i Vijeće ministara BiH iskazuju spremnost za saradnju te nude znanje i stručnost u vezi s proizvodima i uslugama koje bi mogle omogućiti modernizaciju postojećih sistema i unaprijediti usluge i servise za građane, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo