Ekonomija     | 15.04.2021. 17:03 |

Tegeltija i Renaud-Basso razgovarali o realizaciji projekta u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka s delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koju je predvodila predsjednica EBRD-a Odile Renaud-Basso.

Tokom sastanka, na kojem je učestvovao i ministar finansija i trezora u Vijeću ministara BiH Vjekoslav Bevanda, razgovarano je o realizaciji projekata koji za cilj imaju unapređenje poslovnog ambijenta i povećanje konkurentnosti privrede, razvoj energetskog i transportnog sektora, te razvoj programa u oblasti energetske efikasnosti, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Tegeltija je istakao opredijeljenost Vijeća ministara BiH da, u skladu s mjerama definiranim Reformskom agendom, a uz puno poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, nastavi predano da radi na rješavanju krize i otklanjanju ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, te provođenju mjera kojima se na odgovarajući način stimuliraju privredne aktivnosti, što uključuje i realizaciju energetskih i infrastrukturnih projekata.

Predstavnici EBRD-a izrazili su spremnost da kroz postojeće i nove finansijske programe aktivno podrže programe usmjerene na unapređenje privrednog ambijenta, naročito kada je riječ o razvoju malih i srednjih preduzeća, energetskom sektoru i saobraćajnoj infrastrukturi.

Ovom prilikom je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja BiH i EBRD-a bila uspješna, a zajednički stav je da se u narednom periodu definiraju prioriteti i u skladu s tim, koordiniraju aktivnosti kako bi se osigurali različiti izvori podrške za implementaciju strateški važnih projekata. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo