Bosna i Hercegovina     | 15.04.2021. 19:33 |

Vlada KS: Za održavanje zaposlenosti u boračkim zadrugama izdvojeno 161.200 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo prihvatila je danas Program mjera za sufinansiranje održavanja postojeće zaposlenosti u boračkim zadrugama s područja Kantona Sarajevo za 2021. godinu Ministarstva za boračka pitanja.

Po riječima resornog ministra Omera Osmanovića, cilj je pomoći boračkom zadrugarstvu, a prije svega očuvati postojeću zaposlenost, kako bi se i uz druge aktivne mjere Vlade doprinijelo sanaciji posljedica koronavirusa na području našega kantona i u ovom segmentu poslovanja, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

- Na globalnom nivou ulažu se napori, prije svega, radi očuvanja zdravlja stanovništva, ali i pomoći privredi i očuvanja radnih mjesta. U tom smislu je Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo i sačinilo Program mjera za sufinansiranje održavanja postojeće zaposlenosti u boračkim zadrugama. Za realizaciju ovog Programa, u budžetu KS planirana su sredstva u iznosu od 161.200 KM, za održavanje zaposlenosti u boračkim zadrugama najmanje 42 osobe, te provođenje zadružnih revizija za one zadruge koje su ove godine dužne obaviti reviziju - kazao je ministar Osmanović.

Pravo sudjelovanja u raspodjeli sredstava kroz ovaj program mogu ostvariti zadruge s područja Kantona Sarajevo koje okupljaju braniteljsku populaciju, uključujući i članove njihove uže porodice.

Kako bi realiziralo ovu mjeru, Ministarstvo za boračka pitanja raspisat će javni poziv, o čijoj će objavi javnost biti blagovremeno informisana.

Naglašeno je i kako će se odobravanje sredstava vršiti u skladu s općim i posebnim kriterijima koji će biti sastavni dio spomenutog javnog poziva.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo