Ekonomija     | 16.04.2021. 11:09 |

TZKS i Privredna komora Istanbula dogovorili održavanje sajma turizma u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Predsjedavajući Povjerenstva u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo Kenan Magoda razgovarao je s direktoricom Odjela za turizam Privredne komore Istanbula Aylin Odabas o zajedničkim aktivnostima koje mogu doprinijeti oporavku turizma kao sektora koji je najviše pogođen pandemijom COVID-19 i razvoju i unapređenju turističkih potencijala.

Dogovorena je organizacija i održavanje sajma turizma u Sarajevu, čim uslovi i situacija s pandemijom budu dozvoljavali.

Učesnici sastanka zaključili su da će događaj tog tipa zasigurno biti veliki korak u procesu oporavka turizma i pozicioniranju Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine kao poželjnih turističkih destinacija.

Također je dogovoreno i održavanje zajedničkog seminara u organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Odjela za turizam Privredne komore Istanbula, radi razmjene iskustava, pronalaženja efikasnih načina za izlazak iz krize i ublažavanje negativnih posljedica pandemije.

Direktorica Odabas naglasila je da dobro poznaje i razumije situaciju u kojoj se bh. turizam nalazi, te je s odobravanjem prihvatila poziv Turističke zajednice Kantona Sarajevo o proširenju saradnje na svim poljima u svrhu ekonomskog razvoja, jačanja turističke privrede i oporavka turizma u što skorijem roku, saopćeno je iz TZKS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'