Bosna i Hercegovina     | 16.04.2021. 11:09 |

Koalicija "Positive Tolerance" promovira misiju, ciljeve i rezultate rada

FENA Saopćenje

ZENICA, 16. aprila (FENA) - Koalicija za borbu protiv mržnje "Positive Tolerance" ovih dana je snimila promotivni spot o svom radu. 

Cilj spota je snažnije profiliranje koalicije u zajednici kao i mobiliziranje svih zainteresiranih grupa i pojedinaca da podrže misiju koalicije i pridruže se njenom radu.

Članovi i članice koalicije, predstavnici udruženja i pojedinci iz Zenice nastoje biti aktivan, mobilizirajući i prepoznatljiv akter i forum za jačanje saradnje i partnerstava između svih subjekata kako bi se dao doprinos daljnjoj izgradnji otvorene, uključive i prosperitetne zajednice svih građanki i građana grada Zenice.

Fokus rada koalicije u ovoj godini je saradnja s Gradskom upravom Zenica na prepoznavanju i sistemskoj integraciji mjera za jačanje društvene povezanosti i borbe protiv netolerancije. 

Neformalna koalicija za borbu protiv mržnje sa područja grada Zenica "Positive Tolerance" je formirana 20. aprila 2017. godine i okuplja udruženja: Budimo prijatelji, Centar za mlade "INPUT", Centar ženskih prava, Forum građana, Lotos, Savez izviđača grada Zenice, Kam, Pomirenje, i Kreativci, saopćeno je iz OSCE-a. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo