Svijet     | 16.04.2021. 14:45 |

U pucnjavi u Indianapolisu ubijeno osam osoba

FENA Internet

INDIANAPOLIS, 16. aprila (FENA) - Osam ljudi je ubijeno, a mnogi su ranjeni u pucnjavi u američkom gradu Indianapolisu, saopćila je policija.

Svjedoci su čuli nekoliko pucnjeva u objektu FedExa, a jedan je rekao da je vidio muškarca kako puca iz automatskog oružja.

U izvještajima se navodi da se naoružani napadač, za kojeg se smatra da je djelovao sam, ubio. Vlasti su rekle da nema daljnje prijetnje javnoj sigurnosti.

Policija kaže da se nekoliko povrijeđenih nalazi u bolnici, ali da incident neće imati uticaja na letove sa obližnjeg aerodroma, javlja BBC.

- Kad su policajci stigli, napadač je još bio aktivan - rekla je glasnogovornica gradske policije Genae Cook, dodajući da se to dogodilo oko 23.00 po lokalnom vremenu.

- Nakon preliminarne pretrage terena, iznutra i izvana, pronašli smo osam osoba na mjestu događaja s povredama koje su prouzrokovane prostrijelnim ranama. Ovih osam je proglašeno mrtvima na mjestu događaja - kazala je ona.

Cook je rekla da je četvero povrijeđenih prevezeno u bolnicu, jedan u kritičnom stanju. Mnogi drugi su tretirani na mjestu događaja ili su sami zatražili liječenje u bolnici.

Rekla je da je motiv ubistva nejasan.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'