Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje

Aida Sejdić je nova predsjednica Kantonalnog odbora Naše stranke u USK

Članovi Kantonalnog odbora Naše stranke Unsko-sanskog kantona na sjednici održanoj krajem prošle sedmice izabrali su Aidu Sejdić za novu predsjednicu.

Aida Sejdić, po struci diplomirana inženjerka prehrambene tehnologije i profesorica hemije iz Bihaća, široj javnosti je poznata od 2014. godine kada je predvodila februarske proteste u Unsko-sanskom kantonu poznate kao „Bosansko proljeće“. Stranački je aktivna od prošle godine kada je prvi put bila na listi Naše stranke za Gradsko vijeće Bihaća.

„Ponosna sam i sretna što su moje stranačke kolegice i kolege jednoglasno prihvatili moju kandidaturu i osjećam veliku obavezu, kako prema njima tako i prema sebi, da u narednom periodu dam sve od sebe kako bih to povjerenje u potpunosti opravdala“, kaže Sejdić.

Ona dodaje da je pred organizacijom na čijem je čelu težak period, ali „bez straha i nedoumica idemo naprijed jer znam da su naši ciljevi veoma važni i da je naša vizija budućnosti ove zemlje jednaka viziji svih naših sugrađanki i sugrađana koji žele da ostanu i opstanu u BiH, koji teže društvu prava i jednakosti“.

Zašto misli da je ovo trenutak kada treba politički djelovati, šta se promijenilo u odnosu na prije šest godina kada je predvodila jedne od najmasovnijih protesta u historiji Bihaća i Krajine, Sejdić kaže: „Svima nama je jasno u kakvo smo apatično, beznadno stanje u međuvremenu dovedeni, kao društvo i kao pojedinci. To se desilo prvenstveno zbog političara koji su obezvrijedili i politiku i institucije koje predstavljaju. Ako se ne suprotstavimo takvom radu političara, situacija će uskoro biti takva da se više nećemo imati za šta boriti“.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.