Stranačke aktivnosti     | 17.04.2021. 08:54 |

Saopćenje za javnost OO SDA Ilidža

FENA Saopćenje

Saopćenje za javnost - reakcija OO SDA Ilidža na press konferenciju Nermina Muzura

Nakon 100 dana mandata, načelnik Općine Ilidža danas je održao press konferenciju. Slušajući istu, moglo se reći da se radi o krajnje čudnom događaju, kojem vjerovatno ni sama "zvijezda" predstave nije baš bio siguran svrhe. Kako svjedoče njegove dojučerašnje kolege iz SDA, načelnik Muzur slovi za velikog ljubitelja svadbi, kao i drugih veselja, na kojima mu nije strano ni uhvatiti se mikrofona i zapjevati. Vjerovatno je zbog toga, pogođen mjerama koje provodi krizni štab, nedostatak svadbenog mikrofona odlučio zamijeniti onim na press konferenciji.

S druge strane, nameće se još jedna od opcija: možda se konačno, proganjan sve češćim pitanjima građana o tome gdje se izgubio nakon izborne noći, odlučio oglasiti i uvjeriti ih da je ipak živ i da je sa njim sve uredu.

U prvih 100 dana mandata, Muzura smo mogli vidjeti svugdje osim na njegovom radnom mjestu. Tako je, sa svojim partijskim kolegama, u jeku najvećeg udara trećeg vala pandemije korona virusa, otputovao na ekskurziju u Tursku, a poslije toga u više navrata na predizborne aktivnosti u Travnik i Ustikolinu. Razumijemo da je načelnik Muzur, kao donedavni komercijalista i direktor Turističke zajednice KS, navikao na česta putovanja i da ga ne drži mjesto, ali građani Ilidže nisu birali turističkog vodiča, nego odgovornu osobu koja će rješavati njihova egzistencijalna pitanja. Da li u nedostatku znanja, ili usljed tek naknadnog shvatanja šta zapravo znači pozicija općinskog načelnika, Nermin Muzur se bavi svime, osim stvari za koje je zaista izabran i za koje se obavezao da će ih raditi.

Pored svega gore navedenog, poražavajuća je činjenica da načelnik općine od početka svog mandata do danas nije primio gotovo nijednu stranku, izuzev onih s kojima je rodbinski ili partijski povezan. Mi u SDA smo duboko svjesni kapaciteta i znanja gospodina Muzura, ali se, nažalost, u to iz dana u dan uvjeravaju i stanovnici općine Ilidža. Kroz daljnji rad u Općinskom vijeću Ilidza, SDA će nastojati da bude konstruktivna i dobronamjerna opozicija, ali samo onoliko koliko nam to vladajuća klika, okupljena oko Nermina Muzura, bude dozvoljavala. Iskreno se nadamo da će bahato ponašanje i kršenje procedura, kakvo se desilo prilikom donošenja budžeta za 2021. godinu, biti dio prošlosti. Mi ćemo nastaviti da budemo glas naroda i u tome nas nećete moći spriječiti.

P. S. Ipak, u prvih 100 dana, nije sve tako crno i neproduktivno. Naime, načelnik je postao vlasnik skupocjenog Mercedesa, a i radovi na kući su, nakon dugo vremena, nastavljeni. Mi mu želimo puno sreće, u nadi da je vozilo prijavio Uredu za borbu protiv korupcije, te da je kuća ostala u gabaritima predviđenim građevinskom dozvolom.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!