Stranačke aktivnosti     | 17.04.2021. 08:57 |

Saopćenje za javnost OO SDA Zenica

FENA Saopćenje

Zeničani umjesto testiranja toplane dobili hladne radijatore 

Jutarnji minus i dnevnu temperaturu koja je jedva prešla 10 stepeni Zeničani su dočekali s hladnim radijatorima. JP "Grijanje" i Gradska uprava Zenice odlučili su da ove godine ne produže grijnu sezonu, koja je zvanično završena 15. aprila, iako se ni narednih dana ne očekuju ništa bolje vremenske prilike. 

Ni "Grijanje" ni gradonačelnik Fuad Kasumović nisu uputili zahtjev "ArcelorMittalu" da nastavi isporučivati toplotnu energiju nakon formalnog završetka sezone, prinudivši građane da se snalaze i traže alternativne izvore za zagrijavanje svojih domova. Kasumović, a i njegova većina u Gradskom vijeću, pokazali su koliko ne mare za interese građana jer su mogli da reaguju na vrijeme i produže grijnu sezonu dok se vremenske prilike ne poprave. Ogroman broj Zeničana je zbog toga najavio isključenje sa mreže. 

Dok se građani smrzavaju, Kasumović se hvali projektom nove toplane koju je izgradio "ArcelorMittal", a koja bi ovih dana navodno trebala biti puštena u pogon. Umjesto najavljenog testiranja i nade da će ispuniti obećanje, građane je počastio sa hladnim radijatorima. 

Očekujemo od gradonačelnika da čim prije uputi zahtjev prema JP "Grijanje" Zenica, odnosno kompaniji ArcelorMittal da nastave isporuku toplotne energije prema gradu. 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana