Regija     | 17.04.2021. 09:43 |

Vera Jourova kritizirala odnos Janeza Janše prema novinarima

FENA Agencije

LJUBLJANA/BRUXELLES, 17. travnja (FENA) - Potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za vrijednosti i transparentnost Vera Jourova u razgovoru za briselski portal EurActiv kritizirala je odnos slovenskog premijera prema medijima.

 "Očito je da premijer Janša ne shvaća dovoljno ozbiljno međunarodnu reputaciju Slovenije. Njegovi osobni napadi na pojedine novinare su iznenađujući, s obzirom da je nekad i sam djelovao kao novinar", kazala je Jourova u razgovoru o položaju javnih medija u Europi i problematici njihova održiva financiranja, prenosi Hina. 

U slučaju Slovenje je kao posebno problematično iznijela pitanje financiranja Slovenske tiskovne agencije (STA), kojoj Janšina vlada već tri i pol mjeseca uskraćuje isplatu proračunskih sredstava za obavljene usluge izvještavanja javnosti, što ugrožava njen opstanak nakon 30 godina djelovanja.

Održivo financiranje javnih medija u Sloveniji je ugroženo, po ocjeni Jourove, i korak u pogrešnom smjeru, što je prenijela svojim slovenskim sugovornicima, a u vezi onoga što se s medijima u Sloveniji događa prima mnoga upozorenja i pisma, s molbom da intervenira.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo