Kultura     | 17.04.2021. 13:00 |

Posljedni dan proljetnog izdanja regionalnog filmskog festivala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Online Proljetno izdanje regionalnog filmskog festivala, koji je udružio Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora), traje još danas. 

Publici je predstavljen program po izboru selektora četiri festivala, a saradnja će biti nastavljena i kroz dva zajednička programa koji će biti održani na sva četiri festivala: u jednom će predstaviti najbolje od evropske kinematografije, a u programu jugoslavenskih klasika zajedničko kulturno naslijeđe.

Još samo danas na Ondemand.kinomeetingpoint.ba dostupan je program festivala sa devet filmova, kao i razgovori s nekim od autora filmova: pet igranih filmova: "Krvne veze" Jeanette Nordahl, "Mladi kitolovac" Philippa Yuryeva, "Novi poredak" Michela Franca, "Sluge režima" Ivana Ostrochovskog i "Smrt filma, a i mog oca" Danija Rosenberga, zatim dva dokumentarna: "Jedna od nas" Đure Gavrana i "Mala djevojčica" Sébastiena Lifshitza te dva jugoslavenska klasika: "Pavle Pavlović" Puriše Đorđevića iz 1975. godine i "Miris poljskog cveća" Srđana Karanovića iz 1977. godine.

Fimovi se mogu kupiti još danas, cijena pojedinačnog filma je 8 KM - 4 EUR, i bit će dostupni 48 sati od trenutka kada film prvi put bude pokrenut, saopćeno je iz SFF-a. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!