Bosna i Hercegovina     | 17.04.2021. 16:25 |

Počela ekološka akcija u parku Hastahana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Veliki broj volontera se odazvao na poziv načelnika Općine Centar Srđana Mandića da se priključe ekološkoj akciji koja je danas započela u parku Hastahana, sapćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

-Ove godine smo se pridružili proljetnoj eko akciji koju organizuje Vlada Kantona Sarajevo, pod sloganom 'Samo čist grad je sretan grad'. Simbolično smo, što se tiče naše opštine, počeli iz Hastahane koja predstavlja simbol borbe građana za očuvanje slobodnih površina. U Hastahani ćemo postaviti nove kante za smeće, nove klupe, i već se prave planovi za revitalizaciji parka. Akcija traje dva mjeseca, tako da pozivam građane da se priključe i daju doprinos u svojim mjesnim zajednicama. Samo zajedno možemo i očistiti grad i održati ga čistim, i ovo je nešto što treba da traje kontinuirano - izjavio je Mandić.

Općinska Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice je obezbijedila materijal i alat za rad, dok su podršku ovoj akciji pružili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Bjelave“ i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad.

Proljetna akcija čišćenja "Čist grad je sretan grad“ traje do 19. juna.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana