Bosna i Hercegovina     | 18.04.2021. 13:57 |

Mladi Goražda obogatili park 'Plavi cvijet' novim sadnicama

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 18. aprila (FENA) – Jedinstven dječiji park “Plavi cvijet” u Goraždu bogatiji je za 55 novih sadnica, koje su uz podršku organizacije World Vision posadili mladi tog grada.

Poručili su da je akcija namjenjena generacijama koje tek dolaze, te da je sadnja 45 sadnica japanske trešnje i deset sadnica voća, njihov doprinos ljepšem i ugodnijem ambijentu grada.

- Plavi cvijet je lokacija koju smo izabrali jer taj dječiji park ima problem s nedostatkom hlada u ljetnim danima i tako smo došli do zajedničkog rješenja. Nadam se da ćemo i budućnosti nastaviti s očuvanjem zelenih površina u našem gradu, a i da će se ostatak mladih u Goraždu pa i u cijeloj Bosni i Hercegovini odlučiti da na neki način doprinesu svojoj zajednici. Zahvaljujem se World Visionu koji je prepoznao naš projekat, također i gospodinu Edinu Bukovicu idejnom arhitekti parka uz čiju pomoć smo naš projekat priveli kraju i radnicima ZZ “Agropodrinje” koji su izbušili rupe za sadnju drveća i olakšali nam posao - kazao je mladi aktivista  Meris Dragolj.

Učesnici akcije navode kako su svjedoci da se širom BiH zelene površine pretvaraju u gradilišta i bivaju okovane betonom te da ni Goražde nije izuzetak.

- Zbog toga je ovaj poduhvat mladih 'okidač' promjene tog trenda i sigurno će doprinijeti očuvanju zelenih površina na području Goražda kao i formiranju novih parkova koji će biti ispunjeni zelenilom i ukrasnim biljkama što će u konačnici uljepšati našu životnu okolinu“ – kazao je Admir Oglečevac.

Iz organizacije World Vision iskazali su spremnost za nastavak podrške projektima na području Goražda koje se odnose na uključivanje djece i mladih u različite aktivnosti  

- Naš cilj je poboljšanje kvaliteta života i dobrobit djece i mladih. Drago nam je što je akcija uspješno protekla i što će mnoga djeca u narednom periodu imati još funkcionalniji i ljepši prostor za druženje i igru - kazala je koordinatorica za razvoj zajednice organizacije World Vision Edisa Ahmetspahić.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo