Stranačke aktivnosti     | 18.04.2021. 15:35 |

Saopćenje za javnost Saveza za bolju budućnost

FENA Saopćenje

SBB je danas širom naše države na prigodan način obilježio Dan Armije RBiH. Delegacija predvođena političkim direktorom SBB-a Anisom Krivićem posjetila je mezarje Kovači u Sarajevu, gdje je polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odata počast prvom predsjedniku Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Aliji Izetbegoviću i komandantu Armije RBiH rahmetli Rasimu Deliću.

Potpredsjednik SBB-a Admir Čavka predvodio je stranačku delegaciju u Sanskom Mostu, koja je pologanjem cvijeća i učenjem Fatihe na centralnom gradskom spomen-obilježju, ali i na njegovom mezaru, odala počast rahmetli generalu Mehmedu Alagiću, komandantu 7. korpusa Armije RBiH.

I delegacija SBB-a Distrikta Brčko polaganjem vijenaca i učenjem Fatihe na centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima u Brčkom obilježila je Dan Armije RBiH.

U znak velike zahvalnosti za sve što su kao generali dali Bošnjacima kao narodu i državi BiH, bivši specijalci MUP-a i pripadnici Armije Ismir Jusko i Samir Čajić, povodm Dana Armije, u ime SBB-a bili su u posjeti generalima Seferu Haliloviću i Atifu Dudakovuću, prvom načelnika Štaba Vrhovne komande Armije RBiH i komandantu 5. korpusa.

Uz ugodan razgovor i prisjećanje na dane odbrane od agresije, Jusko i Čajić generalima Haliloviću i Dudakoviću, kao poklon Saveza za bolju budućnost BiH, uručili su kazandžijski rad, štit s grbom BiH i ljiljanima.

Armija Republike BiH, koja je iz naroda i hrabrih srca nenaoružanih boraca prerasla u respektabilnu vojnu silu, imala je presudan značaj u odbrani Bošnjaka kao naroda, ali i multietničke države BiH u agresiji na našu zemlju od 1992. do 1995. godine. Za to su najviše zaslužni pripadnici Armije RBiH, njeni borci i komandanti koji su nas sve zadužili i zaslužili svaku vrstu počasti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'