Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Saveza za bolju budućnost

Saopćenje

Povodom danas potpisanog sporazuma o uspostavi lokalne vlasti u općini Srebrenica, a koji su u ime Bošnjaka potpisali SDA, SBiH i DF, Savez za bolju budućnost BiH saopćava sljedeće:

Kao jedna od vodećih dominantno bošnjačkih politčkih stranaka od svog osnivanja, SBB je podržavao i zalagao se za jedinstvo Bošnjaka u Srebrenici i jedinstven politički nastup. S tim u vezi, na održanim lokalnim izborima prošle godine SBB je na sve načine apsolutno podržao i probosansku listu „Moja adresa Srebrenica“, zajedničkog kandidata za načelnika Aliju Tabakovića, a na ponovljenim izborima Savez je čvrsto stao i iza odluke političkih predstavnika Srebrenice da bojkotuju izbore.

Stoga nas je današnji potez SDA, SBiH i DF-a zatekao i apsolutno smo iznenađeni ponašanjem SDA, koja je zloupotrijebila SBB i sve druge probosanske stranke, kako bi na kraju otišla u koaliciju sa negatorima genocida.

SBB i druge stranke koje su bile član probosanskog bloka niko nije upoznao, niti konsultirao o pregovorima, niti o potpisivanju bilo kakvog sporazuma o uspostavi vlasti sa SNSD-om. Žalosti nas činjenica da se u sporazumu kojeg su SDA i njeni partneri SBiH i DF potpisali sa SNSD-om, nigdje ne spominje riječ genocid. Zbog toga smatramo da je ovim prekršena i data riječ na sastanku kojeg je inicirao uvaženi reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović 5. marta ove godine.

SBB
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.