FENA biznis

Novak Đoković i Raiffeisen Bank International potpisali ugovor o partnerstvu

Saopćenje, Foto FENA/Raiffeisen bank

Beč, 19. april 2021.

Novak ĐokoviĆ i Raiffeisen Bank International potpisali ugovor o partnerstvu

Srbijanska teniska zvijezda Novak Đoković i Raiffeisen Bank International AG (RBI) sa sjedištem u Beču danas su objavili partnerstvo. Đoković, koji drži prvu poziciju u tenisu već rekordnih 316 sedmica, bit će ambasador brenda za RBI i njena supsidijarna lica u Srednoj i istočnoj Evropi (SIE). Raiffeisen će također podržati nedavno osnovanu Tenisku akademiju Novaka Đokovića u Beogradu.

„Veoma sam počastvovan što sam postao brend ambasador za Raiffeisen i partner u veoma važnom projektu za mene - mojoj akademiji u Beogradu. Oni će mi pomoći da podržim mlade tenisere u njihovim naporima da postanu šampioni na terenu, kao i izvan njega. Jak tim koji sam imao pored sebe napravio je veliku razliku za moju karijeru. Stoga želim da ponudim takvo okruženje budućoj generaciji igrača u mojoj akademiji. Raiffeisen je važan partner u ovim naporima i zajedno ćemo raditi na tome da pomognemo razvoj tenisa”, rekao je Novak Đoković.

„Veoma smo ponosni što će Novak Đoković dodatno potvrditi našu viziju da budemo banka broj jedan u pogledu preporuka. On je jedan od najuspješnijih, ako ne i najuspješniji sportista porijeklom iz SIE koji uživa jednako divljenje. Zbog činjenice da dijelimo veoma slične vrijednosti, vjerujemo da je naše partnerstvo savršen spoj”, izjavio je Johann Strobl, generalni direktor RBI-a.

Saradnja će trajati tri godine s mogućnošću produženja. Pored opće podrške akademiji, Raiffeisen će podržati mlade igrače kako bi učestvovali na važnim turnirima za mlade. Pored pojavljivanja u reklamama i učestvovanja u aktivnostima Raiffeisena na društvenim medijima, gdin. Đoković će učestvovati u odabranim događajima banke. Prva reklama je nedavno snimljena u Monte Karlu, u kući Novaka Đokovića, i počet će se prikazivati u SIE za nekoliko dana.

Novak Đoković je pobjednik 82 ATP turnira, među kojima je 18 Grand Slam turnira. Pobijedio je na sva četiri Grand Slam turnira, a najnovija pobjeda je - po deveti put - na turniru Australian Open u februaru. Rođen je u Beogradu, ima 33 godine, oženjen i ima dvoje djece. Po više od 7 miliona ljudi prati ga na Facebooku, Instagramu i Twitteru.

* * * * *

RBI svojim domaćim tržištem smatra kako Austriju, u kojoj je vodeća komercijalna i investicijska banka, tako i Srednju i Istočnu Evropu (SIE). Njene supsidijarne banke posluju na 13 tržišta diljem regiona. Pored navedenih banaka, RBI grupacija obuhvata i druge pružatelje finansijskih usluga, npr. u oblasti leasinga, upravljanja imovinom, te spajanja i akvizicija.

Oko 45.000 zaposlenika pruža usluge za 17,2 miliona klijenata u preko 1.900 poslovnica raspoređenih uglavnom u SIE. Dionice RBI-a kotiraju na Bečkoj berzi. Austrijske regionalne Raiffeisen banke posjeduju oko 58,8 procenata ukupnih dionica, dok su preostale dionice u slobodnom opticaju. RBI je centralna institucija regionalnih Raiffeisen banaka i ostalih povezanih kreditnih institucija u okviru austrijske Raiffeisen bankarske grupacije. RBI je vlasnik Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina.

Za dodatne informacije kontaktirajte:

Ingrid Krenn-Ditz (+43-1-71 707-6055, ingrid.krenn-ditz@rbinternational.com) or

Christof Danz (+43-1-71 707-1930, christof.danz@rbinternational.com)

www.rbinternational.com

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.