Bosna i Hercegovina     | 19.04.2021. 16:47 |

Načelnici Kadrić i Delić o unaprjeđenju komunalnih usluga

FENA Saopćenje

BRČKO, 19. travnja (FENA) - Izaslanstvo Općine Lukavac prilikom službenog posjeta Brčko distriktu BiH sastalo se u Gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Distrikta Esedom Kadrićem i njegovim suradnicima, obišlo Fabriku vode kao i Javno poduzeće "Putevi Brčko", a sve s ciljem razmjene dobre prakse za unaprjeđenje komunalnih usluga u toj lokalnoj zajednici.

Razgovarano je o iskustvima Brčkog u vezi s izgradnjom i funkcioniranjem Fabrike vode kao i uspostavljanjem parking servisa. Predstavnici Distrikta istaknuli su da je sustav parking servisa u Brčkom uspostavljen u studenom 2016. godine te da je trenutno 1.617 parking mjesta kojim rukovodi nadležno javno poduzeće, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Predočene su zakonske osnove za funkcioniranje tog sustava kao i načini naplate, a predstavnici JP-a "Komunalno Brčko" pojasnili su način funkcioniranja brčanske Fabrike vode kapaciteta 330 litara u sekundi.

Gradonačelnik Distrikta Esed Kadrić poželio je dobrodošlicu gostima iz Lukavca na čelu s općinskim načelnikom Edinom Delićem, te naglasio da se razmjena iskustava i primjera dobre prakse s općinama iz okruženja pokazala odličnom.

Najavio je realizaciju značajnih projekata Vlade Brčko distrikta - "Izgradnja glavnog transportnog cjevovoda" kao i "Centra za upravljanje otpadom".

Sastanku su prisustvovali voditelj Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH Majazudin Vehabović, zamjenik ravnatelja JP "Putevi Brčko" Mato Itrić te ravnatelj JP "Komunalno Brčko" Kemal Atić i njegov zamjenik nadležan za tehničke poslove Dragan Jelisić, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta