Najave     | 20.04.2021. 07:30 |

Udruženje "Ja bih u EU" organizira online takmičenje "Bez štele i pošteno"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Udruženje „Ja bih u EU“ implementira projekt “Bez štele i pošteno” kao sastavni dio šire aktivnosti „Podrška građanima u borbi protiv korupcije“, koju kao vodeći partner vode Centri civilnih inicijativa (CCI) uz podršku USAID-a.

Kako su saopćili organizatori, moto i naziv projekta zasniva se na ideji da mladi žele da promijene matricu koruptivnog i nepotističkog djelovanja u bh. društvu, tražeći odgovore na aktuelne i protekle slučajeve korupcije, mita, nepotizma i zloupoteba kroz poziv na akciju i pomoć “Bez štele i pošteno”.

Takmičenje „Bez štele i pošteno“ je danas od 10.30 sati, putem Zoom aplikacije.

Cilj projekta je, također, podržati veći broj građanskih inicijativa, posebno mladih u razbijanju ustaljenog vjerovanja da je korupcija dio DNK-a bosanskohercegovačkog društva i pozvati na aktivno građansko djelovanje u konkretnim oblastima i konkretnim slučajevima korupcije.

Mladi organizovani u četiri tima pokrenuli su zagovaračke inicijative prema institucijama, ali i od institucija tražili informacije o statusu četiri slučaja korupcije, odnosno o preduzimanju konkretnih mjera i razlozima eventualnog nedjelovanja.

Istovremeno sa takmičenjem počinje i medijska kampanja i guerilla događaji u Sarajevu, a kasnije i u Jajcu i Mrkonjić Gradu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana