Bosna i Hercegovina     | 20.04.2021. 16:06 |

Ambasador Al-Ahmadi uručio 3.000 paketa humanitarne pomoći za ugrožene (VIDEO)

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Osama bin Dakhel al-Ahmadi uručio je danas u Kulturnom centru Kralj Fahd u Sarajevu 3.000 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice, u vrijednosti od 195.000 KM.

- Tradicionalno, Karaljevina šalje ramazanske pakete za socijalno ugrožene porodice u čitavom svijetu. Za BiH je izdvojeno 3.000 paketa sa prehrambenim proizvodima koji će porodicama biti podijeljeni putem humanitarnih organizacija – kazao je ambasador al-Ahmadi.

To je nastavak pružanja podrške Bosni i Hercegovini, a ta podrška će, najavio je, u buduće biti nastavljena i u drugim segmentima.

Pakete će Kulturni centar Kralj Fahd proslijediti humanitarnim organizacijama: Pomozi.ba, Emmaus, Kruh Sv.Ante, Srpsko humanitarno udruženje „Dobrotvor“, Javnoj kuhinj Stari Gradi Crvenom krstu, Centru za socijalni rad Novi Grad, Centru „Pazarić“, Odjelu za društvenu brigu Islamske zajednice u BiH.

Paketi s namirnicama su u vrijednosti od 65 KM, a namirnice su, kako je rekao PR KC Kralj Fahd, Fikret Mehović, kupljene od domaćih proizvođača.

- Uvijek kada Kulturni centar Kralj Fahd organizira humanitarne akcije, onda kupujemo robu od domaćih proizvođača iz BiH. Time pomažemo domaću proizvodnju, a građane motiviramo da kupuju domaće – kazao je Mehović.

U martu ove godine je ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osama bin Dakhel al-Ahmadi građanima BiH podijelio 50 tona hurmi izuzetnog kvaliteta.

Pogledajte https://fena.ba/video/5747

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1gm3LxkNLBGCfkne02bjk0u-B7butF3_6?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo