Bosna i Hercegovina     | 21.04.2021. 11:17 |

Forum odgovornosti - "Ti pitaš, premijer Kantona Sarajevo odgovara"

FENA Alma Pašić

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) - U okviru projekta "Forum odgovornosti", koji su pokrenuli Centri civilnih inicijativa (CCI) i Lokalno.ba, volonteri su danas u Sarajevu, ispred Ekonomskog fakulteta, građanima dijelili letke na kojima se upisuju pitanja na koja će kantonalni premijer Edin Forto odgovarati od 17.00 sati.

Povodom 100 dana rada Vlade Kantona Sarajevo CCI organizuju Forume odgovornosti sa premijerom, ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo. Organizovanjem Foruma odgovornosti nastoji se poboljšati i povećati učešće građana u političkim procesima u Kantonu Sarajevo, te jačati odgovornost predstavnika u vlasti za rezultate rada.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, a kako bi građani dobili priliku direktno pratiti događaje i postavljati pitanja premijeru, ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo, ovi događaji će se snimati i uživo prenositi putem Facebook stranice, Youtube kanala i web stranice Lookalno.ba.

Pitanja premijeru Kantona Sarajevo i ministricama i ministrima u Vladi Kantona Sarajevo građanke i građani mogu postavljati i putem inboksa Facebook stranice Lookalno.ba ili maila lookalno.ba@gmail.com prije foruma odgovornosti te u toku trajanja foruma na linku za prenos uživo u komentarima na Facebook stranici ili YouTube kanalu Lookalno.ba.

Forumi odgovornosti će biti organizovani u Sarajevu u periodu od 21. aprila do 25. maja 2021. godine.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo