Bosna i Hercegovina     | 21.04.2021. 13:45 |

Vlada Brčkog odobrila donacije Crvenom križu za borbu protiv covida-19

FENA Saopćenje

BRČKO, 21. travnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta usvojila je Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za raspodjelu sredstava donacija i odobrila Program utroška sredstava donacija Crvenom križu Brčko distrikta za suradnju na projektu "Starenje i zdravlje".

 Predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Sead Šadić kazao je kako se Distrikt polovinom prošle godine uključio u projekt i da je Vlada za te namjene izdvojila 30.000 maraka.

 - Cilj je ovog projekta da se pomogne 40 korisnika u obavljanju svojih redovitih aktivnosti. Ono što se Vlada obavezala kroz ovaj projekt jeste da su osigurana sredstva od 30.000 maraka  što je bila obveza naše lokalne zajednice dok će švicarski Crveni križ sudjelovati sa šest puta većim iznosom. Projekt počinje ove godine u svibnju i trajati će četiri godine s tim da smo se mi kao lokalna zajednica obvezali da ćemo u narednom razdoblju povećavati naša obvezna sredstva do potpunog preuzimanja projekta - kazao je Šadić.

 Vlada je danas usvojila i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za raspodjelu sredstava donacija i odobrila Program utroška sredstava Crvenom križu Brčko distrikta za pomoć stanovništvu Distrikta kod sprječavanja širenja bolesti covid-19.

 - To se odnosi na prevenciju covida-19 na temelju naredbe koja je usvojena prošle godine i tiče se rada Crvenog križa, odnosno njihove spasilačke jedinice koja radi na prijevozu osoba pozitivnih na covid-19 gdje su ustupili sanitetsko vozilo i svoje volontere. Crveni križ nastavlja sa svojim aktivnostima na pomoći osobama koje su pozitivne i ne mogu da obavljaju svoje redovite aktivnosti oko nabave životnih namirnica ukoliko nemaju nikoga od svojih bližih. Također, neizbježno je sudjelovanje Crvenog križa i u realizaciji plana cijepljenja, odnosno na pozivnom centru koji je uspostavljen u njihovim prostorijama - istaknuo je Šadić.

 Vlada Brčko distrikta danas je okončala i 8. redovitu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na nacrt sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Kuvajt u području kulture i umjetnosti, Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na nacrt memoranduma o suradnji u području kulture između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture Republike Bjelorusije, te Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na nacrt ugovora o suradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Liban u području obrazovanja, kulture, sporta, mladih, znanosti, rada, socijalnog rada, zdravstva i medija.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana