Bosna i Hercegovina     | 21.04.2021. 14:36 |

Zbog nezakonite kampanje SNSD-a Nezavisni blok prijavu uputio CIK-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) - Generalni sekretar Nezavisnog bloka Vedad Gačanović je Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine prijavio Savez nezavisnih socijaldemokrata zbog direktno iskazane tendencije prema rušenju Ustavnog poretka Bosne i Hercegovine te organizirane plaćene medijske kampanje na društvenoj mreži Youtube. 

 - Nedopustivo je ignorisati i stalno omalovažavati zvanične insitucije i zakone Bosne i Hercegovine, a još više je pogubno ne reagirati i to na konkretan i moguć način - kazao je. 

Osudio je provođenje bilo kakve kampanje o mirnom razlazu Bosne i Hercegovine te istakao da je neophodna hitna i konkretna akcija institucija BiH.

- U ovom slučaju su očigledne i povrede Zakona o finansiranju političkih stranaka koje su jasne i u direktnoj su vezi s osnivačkim aktima političkih stranaka koje se finansiraju sredstvima iz budžeta ove zemlje na različitim nivoima. Zbog nezakonitog korištenja tih sredstava propisane su jasne kazne do 10.000 KM - kazao je. 

Naglasio je da je Savez nezavisnih socijaldemokrata povrijedio i primjene Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini jer otvoreno i sponzorirajući poziva na ocjepljenje i razilaženje, što je čak i u surotnosti s odrednicama njihovog Programa i Statuta dostupnog na njihovoj oficijelnoj web stranici.

- Očekujem pozitivan ishod od Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, sankciju za Savez nezavisnih socijaldemokrata i nadam se da će u budućnosti organi ove zemlje reagirati hitro i učinkovito, pogotovo po službenoj dužnosti neovisno o bilo čijoj prijavi,“ izjavio je Gačanović, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta