Bosna i Hercegovina     | 21.04.2021. 15:26 |

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji za borbu protiv korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na sjednici koja je zakazana za sutra, 22. april, razmatrati Nacrt osnove za pokretanje postupka za zaključivanje Sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH-Crna Gora za 2020. godinu.

Prema predloženom dnevnom redu, ministri bi se trebali izjasniti i o Prijedlogu odluke o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije od 2020. do 2024. godine te Akcionom planu za provođenje te strategije.

Pred državnim ministrima je i Informacija o poduzetim mjerama u cilju aktiviranja zaštitnih klauzula Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) na uvoz određenih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja Evropske unije koju je sačinilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ministri bi sutra trebali biti upoznati i o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za januar 2021. godine te bi se trebali izjasniti i o Izvještaj o radu Koordinacijskog tijela za pitanja migracija za prošlu godinu, a te dokumente pripremilo je Ministarstvo sigurnosti BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo