Bosna i Hercegovina     | 21.04.2021. 16:16 |

Poboljšanje epidemiološke slike na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine

FENA Anisa Mahmutović

SAPNA, 21. aprila (FENA) - Epidemiološka situacija u općini Sapna u Federaciji Bosne i Hercegovine se donekle stabilizirala, što potvrđuje podatak da je u ovoj općini posljednih dana aktivno zaraženih tek pet stanovnika.

- Stariji su najizloženiji, ali poštuju mjere koje su naložene i trenutno nemamo većih problema. Epidemiološka slika u ovome trenutku je zadovoljavajuća - izjavila je za Fenu Emina Hasanović iz HES-a Doma zdravlja Sapna. 

Prema njenim saznanjima, bez obzira što je Sapna uz samu granicu sa Srbijom, stanovništvo nije išlo na vakcinaciju u susjednu zemlju. Strpljivo su dočekali prve doze u svojoj općini.

Kada je riječ o gradu Zvorniku, epidemiološka situacija i tu je bolja u odnosu na prethodni period. Trenutno aktivnih slučajeva imaju 77, dok je 37 zaraženih na bolničkom liječenju.

- Smanjuje se broj aktivnih slučajeva zaraze virusom korona, kao i broj pacijenata u Covid odjeljenju zvorničke bolnice, ali i dalje imamo veliki pritisak na respiratorne ambulante, kako u Domu zdravlja Zvornik, tako i u bolnici  izjavila je za Fenu Slobodanka Savić iz Gradske uprave Zvornik.

Po njenim riječima, mnogi stanovnici Zvornika su već obavili vakcinaciju u Srbiji.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'