Svijet     | 21.04.2021. 16:59 |

U curenju kisika u indijskoj Covid bolnici preminula 22 pacijenta

FENA Internet

SATARA, 21. aprila (FENA) - Najmanje  22 pacijenata preminulo je u srijedu u bolnici u zapadnoj Indiji nakon prekida u njihovom snabdijevanju kisikom izazvanog curenjem iz cisterne, saopćio je ministar zdravstva, dok nagli rast broja zaraženih širom zemlje stvara pritisak na snabdijevanje oboljelih kisikom.

Incident se desio u gradu Nashiku, u jednoj od najteže pogođenih indijskih regija nakon što je cisterna s kisikom procurila, saopćio je Rajesh Tope, ministar zdravstva Maharashtre, najbogatije indijske države u kojoj se grad nalazi.

- Pacijenti koji su bili na ventilatorima u bolnici u Nashiku su preminuli - izjavio je Tope u komentarima koje je prenosila televizija.

- Curenje je uočeno na cisterni koji snabdijeva kisikom te pacijente. Prekid u snabdijevanju može samo biti povezan sa smrću pacijenata u bolnici - kazao je.

Druga najmogoljudnija zemlja svijeta, u srijedu je javila o 295.041 novozaraženih u proteklih 24 sata - u najvećoj dnevnoj cifri zaraženih u bilo kojoj zemlji - opterećujući bolnice do tačke pucanja, saopćili su zvaničnici.

Samo su Sjedinjene Države imale neznatno višu cifru od 297.430 zaraženih u jednom danu u januaru, iako su američke cifre značajno opale otada.

Broj preminulih u Indiji od  2.023 ljudi također je najviši u pandemiji, prenosi Reuters.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'