Bosna i Hercegovina     | 22.04.2021. 12:46 |

U Goražde iz Danske stigla donacija za bolnicu i škole

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 22. aprila (FENA) – Vrijedna donacija stigla je u Goražde iz Danske, a obezbjedio ju je mladi Goraždanin Aldin Šalaka putem bošnjačkog udruženja “Most – bro” iz Danske.

Riječ je o opremi za Kantonalnu bolnicu Goražde I goraždanske škole

- Vrijednost donacije je oko 150.000 KM i riječ je o još jednoj u nizu značajnih donacija od Udruženja Bošnjaka “Most – bro” sa kojima sarađujem već duže vrijeme. Donacija sadrži operacioni sto sa pratećom opremom vrijedan 50.000 KM, sprave za rehabilitaciju, bolničke stolove za previjanje dok su za škole obezbijeđene pametne table, klupe i stolice, print/kopir aparati, projektori, laptopi, kancelarijski namještaj I druga oprema – pojašnjava Šalaka.

Napomenuo je da je pomoć u obezbjeđenju prijevoza donacije pružila Vlada BPK na čelu sa premijerkom Aidom Obućom, firma “Okac” d.o.o te Goraždani Emir Begović i Elvedin Šindra

- Zahvalni smo organizaciji “Most-bro” iz Danske koja je prepoznala potrebu da djeluje na području našeg kantona i ovo je drugi put da sarađujemo. Prošle godine su donirali krevete za Kantonalnu bolnicu, a sada su poslali vrijednu opremu za bolnicu i škole. Vlada je preuzela obavezu finansiranja troškova prijevoza od Danske do Goražda i zaista pohvaljujemo našeg sugrađanina i gradskog vijećnika Aldina Šalaku koji je uporan u nastojanju i pronalasku ovakvih prilika za BPK Goražde – istakla je premijerka Aida Obuća.  

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'