Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 22.04.2021. 13:23 |

Studenti UNTZ sadnjom 200 biljaka obilježili Dan planete zemlje

FENA

TUZLA, 22. aprila (FENA) - Studenti Filozofskog fakulteta Univerztiteta u Tuzli danas su nizom ekoloških aktivnosti obilježili 22. april, Dan planete zemlje.

Za studente studijskog odsjeka Pedagogija i Razredna nastava održan je praktični ekološki čas, a studenti su zasadili različite sadnice ukrasnih  biljaka, cvijeća i ruža u okruženju Filozofskog fakulteta UNTZ.

-UNTZ se pridružio milionima ljudi civiliziranog svijeta u obilježavanju značajnog međunarodnog ekološkog datuma, Dana planete zemlje. Program obilježavanja Dana planete zemlje smo ugradili u nastavni program, na studijskom programu Ekološka pedagogija i Metodika nastave prirode i društva na razrednoj nastavi - kazao je univerzitetski profesor Muhamed Omerović.

Ukazao je da se kod studenata koji izučavaju te predmete, razvija ekološki odgoj i obrazovanje, ekološke kompetencije kako da organiziraju nastave u prirodi.

Danas je organizirana pedagoška radionica izvan učionica, gdje će studenti zasaditi više od 200 sadnica u okruženju Filozofskog fakulteta i na taj način doprinijeti razvoju estetskog, ekološkog, moralnog i intelektuanog odgoja, jer je poznavanje biljnog svijeta, kako navodi Omerović, veoma važno.

Podsjetio je da je ovogodišnji moto obilježavanja Dana planete zemlje "Pokreni se za planetu“.

Studentica Filozofskog fakulteta Maida Hamzić kazala je da su studenti organizirali sadnju cvijeća kako bi uljepšali eksterijer fakulteta.

-S obzirom na to, da smo mi budući učitelji, prvo mi trebamo na svom primjeru da pokažemo kako bi trebalo da se odnosimo prema prirodi, koja je ključna u našem životu - poručila je.

Poruka s ovog događaja je da svi trebaju zasaditi barem pet sadnica, kako bi svima obezbijedili kisik.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta