Bosna i Hercegovina     | 22.04.2021. 15:12 |

Panel diskusija o pravilnom gospodarenju otpadom u ZHŽ-u

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 22. travnja (FENA) - Panel diskusija "Trenutno stanje, prepreke i preporuke u sektoru okoliša područja Zapadnohercegovačke županije" održat će se u petak, 23. travnja, u hotelu "Park" u Širokom Brijegu u 10 sati.

Panel će okupiti aktere zaštite okoliša na području ZHŽ-a, a bit će predstavljen i video materijal nastao u sklopu projekta, uključujući i promotivne i edukativne materijale.

Na panelu će govoriti pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije za planiranje razvitka i upravljanje razvitkom i opće poslove Ana Soldo, zatim dip. ing. prehrambene tehnologije te voditeljica uređaja za pročišćivanje otpadnih voda i laboratorija za vode iz JP Parkovi Ljubuški Marijana Bubalo, projektni službenik Udruge Dinarica/ WWF Adrie Vedran Kordić te pomoćnik ministra za prostorno uređenje, graditeljstvo i stambeno-komunalnu djelatnost ZHŽ-a Zdenko Mandić.

Panel diskusija dio je prekograničnog projekta Bosne i Hercegovine i Crne Gore "Youth drive - Program za podizanje svijesti o pravilnom gospodarenju otpadom i osnaživanje zakonodavca za djelovanje", čiji je cilj ukazati na značaj pravilnog upravljanja otpadom na području ZHŽ-a (BiH) i Bokokotorskog zaljeva (CG).

Projekt se provodi od 15. 11. 2019. do 15. 8. 2021. i ukupne je vrijednosti 279.200 eura, od čega Europska unija financira 232.530 eura u okviru programa Prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, a implementira ga Udruga za razvoj okoliš i kulturu EKO ZH u suradnju s partnerskom udrugom Naša Akcija iz Crne Gore, sa sjedištem u Kotoru.

Izjave za medije su planirane za 12 sati, priopćeno je iz Udruge za razvoj okoliš i kulturu EKO ZH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'