Bosna i Hercegovina     | 22.04.2021. 15:15 |

Vlada KS: Smanjenje cijena boravka u vrtićima u slučaju odsustva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku i dala saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove "Djeca Sarajeva" da, u slučaju potrebe za privremenim pojedinačnim odsustvom djece iz vrtića, odsustvom odgojno-obrazovne grupe djece ili obustave rada u pojedinim vrtićima zbog sprečavanja širenja zaraze izazvane koronavirusom donese odluku o umanjenju mjesečne cijene boravka djece u vrtićima.

Propisano je da se cijena cjelodnevnog boravka, po danu odsustva, umanjuje za 7,30 KM, a najviše do 50 posto, te da se cijena poludnevnog boravka, po danu odsustva, umanjuje za 5,50 KM, a najviše do 50 posto.

Prema toj odluci može se do 50 posto umanjiti mjesečni iznos koji roditelji redovno plaćaju, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Također, Vlada je dala saglasnost Upravnom odboru JU "Djeca Sarajeva" da izmijeni Pravilnik o prijemu i boravku djece u vrtićima, kojim se roditeljima djece koja borave u vrtićima daje pravo na korištenje najavljenog odsustva djeteta iz vrtića najmanje mjesec, iz opravdanih razloga pri čemu ima pravo na umanjenje cijene boravka u iznosu od 50 posto od mjesečne cijene boravka za svaki puni mjesec odsustva.

Do sada je ovaj Pravilnik propisivao najmanje dva mjeseca, čime se i ovom izmjenom izašlo u susret roditeljima, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'