Bosna i Hercegovina     | 22.04.2021. 15:43 |

Planiran novac za opremanje i jačanje struktura Civilne zaštite u ZDK

FENA Saopćenje

ZENICA/SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Kantonalni štab Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona dao je saglasnost na Program utroška budžetskih sredstava i Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu i spašavanje za 2021. godinu, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

Riječ je o budžetskih 1,86 miliona KM i sredstvima posebne naknade za zaštitu i spasavanje, kojima raspolaže Kantonalna uprava Civilne zaštite, a prema ovom planu, značajnim dijelom će biti usmjerena za finansiranje djelovanja i jačanje struktura Civilne zaštite u Kantonu.

Direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Džavid Aličić naglašava da je jačanje struktura Civilne zaštite jedan od prioriteta Vlade Zeničko-dobojskog kantona i da se opremanje vrši u kontinuitetu svake godine.

- Planovima su definirana ulaganja u dodatno opremanje naših službi za spašavanje, Štaba Civilne zaštite i Operativnog centra. Planirana su i sredstva za hitne mjere zaštite i spašavanja, pomoć organizacijama koje djeluju u okviru službi spašavanja, kao i sredstva za učešće u izvođenju preventivnih mjera - rekao je nakon sjednice Aličić.

Štab je usvojio i informaciju o epidemiološkoj situaciji na području Zeničko-dobojskog kantona konstatirajući da se nisu stekli uvjeti za proglašenje stanja nesreće uzrokovane koronavirusom te dao punu podršku Kriznom štabu kantonalnog Ministarstva zdravstva, kao i donesenim mjerama na sprečavanju širenja korona virusa.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo