Stranačke aktivnosti     | 22.04.2021. 16:40 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

 

Šarović: U Ljubinje i Berkoviće dovesti investitore


Ključ opstanka Republike Srpske su ekonomija i privreda, zbog čega je Srpska demokratska stranka spremila niz mjera i zakonskih rješenja za poboljšanje privrednih aktivnosti, izjavio je danas u Ljubinju Mirko Šarović, šef Kluba poslanika SDS u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Šarović, koji je zajedno sa delegacijom SDS posjetio Ljubinje i Berkoviće, je rekao da će SDS pomoći ovim opštinama da privuku nove investitore.

„Drago mi je da vidim ovaj entuzijazam kod naših načelnika i njihovih saradnika i zadovoljstvo mi je da oni znaju šta hoće i da imaju jasne realne planove razvoja. Ja sam im danas obećao da ćemo im pomoći da te planove ostvare. Iza nas postoje ljudi koji imaju znanje, novac i želju da investiraju i stvore jedno bolje Ljubinje, Berkoviće i sve ostale opštine i gradove u Srpskoj“, poručio je Šarović.

Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini RS, je rekao da se povećanjem podsticaja u poljoprivredi trebaju pomoći male opštine poput Ljubinja.

" Podsticaji u Ljubinju trebaju biti dva puta veći u odnosu na neku razvijenu sredinu. Samo takvim mjerama možemo spasiti Ljubinje i Berkoviće i cijelu Hercegovinu i to ćemo uraditi. Stvorićemo uslove da investitori traže da otvore preduzeća u ovim opštinama, a ne da ih rukovodstva opština mole da otvore neki pogon" istakao je Stanić.

Načelnik opštine Ljubinje Stevo Drapić kaže da država mora posvetiti mnogo više pažnje malim opština i mogućnosti njihovog razvoja.

„Nije isto kada neki privrednik otvori radno mjesto u Ljubinju ili u Banjaluci i to država treba da prepozna i stimuliše ukoliko joj je cilj opstanak Ljubinja“, rekao je Drapić.

On je kazao da je na današnjem sastanku sa delegacijom SDS razgovarano o potencijalima Ljubinja i pokretanju inicijativa koje za cilj imaju ekonomsko jačanje ove, ali i drugih opština.

„Razgovarali smo o nužnosti unapređenja zakonske regulative koja reguliše funkcionisanje malih lokalnih zajednica u Srpskoj. To treba uraditi na način da se doprinese unapređenju i olakšanju poslovanja privrednih subjekata u njima“, kaže Drapić.

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović ukazao je na mećehinski odnos centralne vlasti prema Berkovićima.

"Devet godina se nalazim na čelu opštine Berkovići i za sve te godine samo sam jednom imao priliku da razgovaram sa nekim iz vlasti i to je bio premijer Radovan Višković, sa kim sam razgovarao prošle godine“, navodi on.

Kakav odnos ima centralna vlast prema Berkovićima, navodi Abramović, najbolje pokazuje primjer izgradnje vjetroparka Hrgud.

„Elektroprivreda RS je 2015. godine dobila koncesiju za izgradnju ovog vjetroparka, ali se od tada nije pomjerilo ništa. Koncesiona naknada za našu opštinu bi iznosila 1.000.000 KM i zamislite šta bi to značilo za Berkoviće čiji je budžet 1.500.000 KM ", rekao je Abramović.

U delegaciji SDS koja je danas posjetila Ljubinje i Berkoviće učestvovali su, između ostalih, i predsjednik Odbora za ekonomska pitanja SDS Milan Radović i načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta