Bosna i Hercegovina     | 22.04.2021. 18:36 |

Održan sastanak predstavnika Vlade KS i IOM-a, naglašena važnost sigurnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i posebna povjerenica Vlade KS za pitanje migranata na području KS Alma Tabaković održali su sastanak s predstavnicima Međunarodne organizacije za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM).

Ovom prilikom, predstavnici IOM-a Laura Lungarotti i Eugenio Ambrosio informirani su o najznačajnijim detaljima i dalje aktuelne migrantske krize na području Kantona Sarajevo, kao i sa svim aktivnostima koje Vlade KS poduzima kada je u pitanju rješavanje ove problematike.

Prema riječima ministra Katice, bila je ovo prilika da se predstavnici IOM-a upoznaju i s posebnom povjerenicom Tabaković koja će u buduće ostvarivati direktnu i neposrednu saradnju s ovom organizacijom, ali i s drugim agencijama u BiH koje se bave pitanjima migracija.

- Vlada KS je ovim imenovanjem još jednom pokazala opredjeljenost da se i dalje, na proaktivan način, bavi rješavanjem problema migrantske krize na području KS. Povjerenica Tabaković ima dugogodišnje iskustvo po pitanju migracija, koje će implementirati i olakšati rad Vladi i MUP-u KS - rekao je Katica, nakon sastanka.

Poručio je kako je zajednička obaveza i prioritet svih aktera koji učestvuju u rješavanju ove problematike da se brinu, prije svega, za sigurnost svih naših građana, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!