Sport     | 23.04.2021. 18:56 |

Gudeljević primila taekwondoiste Mariju Štetić i Nedžada Husića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Ministrica civilnih poslova Bosne i Herceovine Ankica Gudeljević primila je danas u Sarajevu taekwondoiste Mariju Štetić i Nedžada Husića, osvajače srebrenih medalja na nedavno održanom Europskom natjecanju u Sofiji.

- Vaši rezultati vrijedni su divljenja! Što god napravili u nastavku sezone, ovu godinu pamtit ćemo po prvim seniorskim medaljama sa Europskog natjecanja u olimpijskom taekwondou za Bosnu i Hercegovinu - rekla je ministrica Gudeljević.

Uspjesi Marije i Nedžada značajniji su ima li se u vidu da je Marija Štetić u 2020. godini stekla državljanstvo Bosne i Hercegovine i odlučila da karijeru nastavi graditi natječući se za BiH, dok je Nedžad među mlađima u seniorskom sportu, tek je stekao punoljetstvo.

Predsjednik Taekwondo saveza BiH August Orlović, koji je sa uspješnim sportašima posjetio Ministarstvo civilnih poslova BiH, naglasio je da je dobra organizacija tog sportskog saveza rezultirala i velikim uspjesima.

Zahvalio je Ministarstvu civilnih poslova BiH i ministrici Gudeljević na potpori koju su dobili taekwondoisti kroz grantove Ministarstva.

Na sastanku je posebno naglašeno da se pred Marijom Štetić i Nedžadom Husićem početkom maja nalaze kvalifikacijska natjecanja za olimpijske igre u Tokiju.

Ministrica Ankica Gudeljević im je poželjela uspjeh u kvalifikacijama, kao i da sebe osobno i državu za koju nastupaju predstave u najboljem svjetlu na ovogodišnjoj olimpijadi, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana