Bosna i Hercegovina     | 26.04.2021. 09:51 |

Mostarski studenti ukazali na važnost zdrave prehrane

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. travnja (FENA) - Završen je Tjedan zdravlja kojeg je Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru (SUM) organizirao s ciljem povećanja svijesti studenata i ostalih osoba na važnost zdrave prehrane kao i samog zdravlja.

"Zbor je predstavnik skoro 12.000 studenata, a svi smo upoznati sa činjenicom da studentska prehrana i nije toliko zdrava", priopćeno je iz Studentskog zbora SUM-a.

Na samom početku Tjedna zdravlja organizirana je akcija mjerenja tlaka i šećera, koja se odvijala na dvije lokacije i koja je okupila oko 400 ljudi, dok je drugi dan organiziran je online.

Nutricionistkinja Nevena Ćorić održala je predavanje na temu "Kako čitati deklaracije na prehrambenim proizvodima i kako odabrati zdravi proizvod". Na predavanju je sudjelovalo više od 40 studenata i ostalih zainteresiranih osoba, a predavanje se može pogledati na poveznici: https://youtu.be/DP2E5NWfRew.

U trećem danu Tjedna zdravlja Studentska sekcija za hitnu medicinu održala je radionicu prve pomoći pod nazivom "Prva pomoć u vrijeme pandemije covid-19", koja se može pogledati na poveznici: https://youtu.be/_1hedqJV4S8.

Četvrti dan bio je posvećen sportu. Dan sporta okupio je studente i ostale zainteresirane osobe koje su u sportskom centru Arena održali grupni trening.

Potom je uslijedilo online predavanje koje je održao doktor medicine Antonio Markotić na temu "Salutogenezom do zdravlja", a koje se također može pogledati na poveznici: https://youtu.be/pwCpKfpKwoA.

"Kroz organizaciju Tjedna zdravlja primijetili smo da se broj zainteresiranih studenata povećava. Sama tema 'Zdravlje i prehrana' privukli su popriličan broj studenata. Moje kolege zbog današnjeg životnog ritma koji im je zadan često biraju brzu nezdravu hranu. Nadamo se da smo ovom akcijom uspjeli povećati svijest studenata i ostalih osoba o zdravoj prehrani, kao i važnosti mentalnog i fizičkog zdravlja", kazala je predsjednica Studentskog zbora SUM-a Marija Barun.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'