Bosna i Hercegovina     | 26.04.2021. 16:06 |

Krešić posjetio zapovjedništva i postrojbe OS BiH stacionirane u vojarni Kozara

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 26. aprila (FENA) - Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Mijo Krešić posjetio je danas zapovjedništvo 6. pješačke brigade OS BiH, Brigadu zračnih snaga i protuzračne obrane, kao i Zapovjedništvo za potporu u Banjoj Luci.

Tom prilikom, zapovjednik 6. pješačke brigade OS BiH brigadir Radovan Jović izvijestio je zamjenika Krešića o trenutačnom stanju popune, kao i o stanju naoružanja i vojne opreme.

Utvrđeni su nedostaci koji znakovito ometaju odvijanje rada i života djelatnih vojnih osoba na lokacijama razmještaja ove brigade, ali su uočeni i pomaci u realizaciji prethodno utvrđenih ciljeva ka povećanju standarda života i rada pripadnika 6. pješačke brigade.

U Brigadi zračnih snaga i protuzračne obrane, zamjenika Krešića dočekao je zapovjednik brigade brigadir Janko Petrušić koji je zamjenika ministra Krešića informirao o modernizaciji i mogućnosti zanavljanja s novim letjelicama u budućnosti, koje su i definirane dokumentom „Pregled obrane“.

Prioritet brigade je potpora civilnim strukturama i potpora pješačkim brigadama, kao i sudjelovanje u NATO vježbama i obukama. Problemi su u zanavljanju pilotskog kadra i raspoloživost letjelica. Visok trošak remonta helikoptera doveo je do toga da je svega pet letjelica operativno i zbog toga je potrebno sustavno reagirati na ove izazove, navodi se u saopćenju Ministarstva obrane BiH.

Zamjenik Krešić susreo se i sa zapovjednikom Zapovjedništva za potporu general-bojnikom Markom Stojčićem, koji ga je informirao o trenutačnim aktivnostima na realizaciji utvrđenih planova u Zapovjedništvu za potporu OS BiH, naglasivši osiguravanje svih neophodnih aktivnosti za vježbu „Immediate Response 2021“.

Zapovjedništvo za potporu organizira i nadzire obuku djelatnih vojnih osoba, obuku za mirovne misije, nadzire školovanje pripadnika OS BiH u inozemstvu, a sve s ciljem što kvalitetnijeg odgovora postavljenim zadaćama.

Zamjenik ministra Krešić zahvalio je na prijemu i naglasio trenutačne aktivnosti koje se odvijaju u Ministarstvu obrane BiH, kao i važnost sudjelovanja na predstojećim vježbama.

Istaknuo je da MO BiH iz okvira svoje nadležnosti provodi aktivnosti iz Programa reformi koje je Ministarstvo obrane dostavilo Povjerenstvu za suradnju s NATO-om, kako je i definirano Planom rada MO BiH, saopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta